OfficeSpecialisten

Experts in Microsoft Office
meer dan 20 jaar ervaring
in maatwerk Microsoft Office toepassingen

Learn more

Excel, Access

Ondersteuning van uw bestaande toepassingen
Volledig beheer
en nieuwbouw.

Learn more

Volwaardige gesprekspartner

vanuit uw visie
want wij hebben een bedrijfskundige achtergrond
en kunnen meedenken op uw niveau.

Learn more

‘uren werk teruggebracht tot één druk op de knop’ - dat zijn de resultaten waar de medewerkers van OfficeSpecialisten voor gaan!

Testimonial

“Dankzij een goed inzicht in bedrijfsprocessen weet OfficeSpecialisten snel tot de kern van het probleem te komen.”

– Wim van Persie Bedrijfsleider bij Casteleijn BV

Testimonial

“Altijd beschikbaar en bereikbaar; En daarnaast altijd een plezier om met de mensen van OfficeSpecialisten samen te werken. ”

– Robrecht Baving Manager UWV

Testimonial

“Waar een klein bedrijf groot in kan zijn? OfficeSpecialisten denkt mee met de klant en heeft al antwoord op de vragen die ik nog moet bedenken.”

– Ellen Brandsen Communicatie Adviseur Hoge Ogen

De software oplossingen van OfficeSpecialisten maken uw organisatie efficiënt en slagvaardig. Tevredenheid over de dienstverlening van OfficeSpecialisten leidt in veel gevallen tot langdurige samenwerking. Tijdens experttrainingen draagt OfficeSpecialisten haar kennis en ervaring graag aan u over.

Maatwerk oplossingen
OfficeSpecialisten ontwikkelt maatwerk software oplossingen met het vertrouwde Microsoft Office Pakket als uitgangspunt.
Expert training
Met onze ervaring helpen wij u graag uw organisatie op een hoger plan te brengen.
Langdurige samenwerking
OfficeSpecialisten kan u organisatie over een periode van enkele maanden tot meerdere jaren ondersteunen op ICT-gebied
Volwaardige gesprekspartner
Onze medewerkers hebben een bedrijfskundige achtergrond en ontwikkelen zelf wat er met u besproken is. Een korte lijn, voor het beste resultaat.

Je hebt vast wel gemerkt dat er met iedere versie van Excel nieuwe functionaliteit bijkomt. In Excel 2016 is dat zeker het geval. In dit blog laten we je twee superhandige functies zien die je het leven weer een stukje makkelijker maken. Lees dus snel verder!

Voor Office 365-abonnees blijft Microsoft regelmatig nieuwe mogelijkheden toevoegen. Wanneer je deze nieuwe mogelijkheden precies tot je beschikking krijgt, hangt af van het abonnement dat je hebt. Ik laat je twee nieuwe functies zien die in Excel 2016 zitten. Heb je nog geen Excel 2016? Probeer de functies dan eens uit in Excel Online. Dat is gratis toegankelijk met een Office 365-abonnement of een gewoon Microsoft-account.

1. Tekst samenvoegen
De eerste functie gaat over tekst samenvoegen, iets wat veel mensen regelmatig doen. Daar zijn nu twee nieuwe functies voor: TEKST.SAMENV() en TEKST.COMBINEREN().

Tekst.samenv() is de vervanger voor tekst.samenvoegen. De werking is wel hetzelfde gebleven. Deze functie voegt de tekst samen zonder scheidingstekens, tenzij je deze zelf steeds in de functie opgeeft. Wanneer de tekst steeds gescheiden moet worden met een scheidingsteken, is deze functie dus vrij bewerkelijk.

Nieuwe functies in Excel 2016 die je leven makkelijker maken

Met de nieuwe functie Tekst.combineren wordt bovenstaande formule een stuk makkelijker, vooral wanneer je veel cellen wilt samenvoegen. Je hoeft maar één keer het scheidingsteken op te geven. Daarnaast kun je aangeven of lege cellen meegenomen moeten worden of niet.

Nieuwe functies in Excel 2016 die je leven makkelijker maken

2. Waardes bepalen
De tweede functie richt zich meer op het bepalen van waardes. Je kent het vast wel wanneer je Excel vaak gebruikt: de verschrikking die geneste ALS heet. Een foutje hierin is snel gemaakt en je zoekt je een ongeluk!

Nieuwe functies in Excel 2016 die je leven makkelijker maken

Gelukkig is daar de nieuwe functie ALS.VOORWAARDEN! Hiermee is het niet meer nodig om de ALS() steeds te herhalen. De voorwaarde en de waarde indien waar zijn steeds voldoende. Dit scheelt een hoop gepuzzel met haakjes openen en sluiten in de formule.

Nieuwe functies in Excel 2016 die je leven makkelijker maken

Tot slot
Veel plezier met deze nieuwe functies. En mocht je er onverhoopt toch niet uitkomen, laat het ons dan weten. We helpen je graag verder!

 

Team
Management & Ondersteuning
Ontwikkelaars

drs. Cor van den Hoven

Directeur

ing. Hans van Hattem

Manager

Nikki Koster

Office Manager